Puolangan Reserviupseerikerho ry

Kainuun Reserviupseeripiiri ry

Suomen Reserviupseeriliitto
RUL

Reserviläisurheiluliitto ry MPK
MAANPUOLUSTUSKOULUTUSYHDISTYS

Hallituksen jäsenet:

Tiedotteet                     Yhteystiedot

Hallitus vuonna 2021
(suluissa hallitukseentulovuosi)

Harri Peltola (2016), puheenjohtaja
Seppo Rajala (2017), varapuheenjohtaja
Antti Ervasti (2020)
Alpo Hiltunen (2019)
Tapani Piippo (2021)
Juhani Palola (2019), sihteeri
Kari Sutinen (2019)
Markku Väyrynen (2020)
 


Puolangan Reserviupseerikerhon standaari nro 1

Ajankohtaista:

Kerhon uudet sivut ovat osoitteessa https://www.rul.fi/puolanka/ . Sivut avattu 18.8.2021.

En enää päivitä näitä sivuja! 16.11.2021 Juhani Palola

17.8.2021 Reserviläisten MAASTOKILPAILU Puolangalla

Kainuun reserviläisten maastokilpailu pidettiin Puolangalla tiistaina 17.8.2021 klo 17 Viianrannan ampumaradalla Leipivaaralla ja Hepokönkään maastossa.

Kisalajit:

1) etäisyyden arviointi, jossa 5 kohdetta samasta pisteestä katsoen (rasti 49 m, oranssi pusero 68 m, vihreä seula 264 m, huomioliivi 110 m, huomioliivi 63 m).

 2) Pistooliammunta (25 m) 10 laukausta ei-rasituksen alaisena.

3) Suunnistus n. 3 km Hepokönkään maastossa. Kokonaistulokseen vaikuttivat kaikki 3 osa-aluetta.

Ammunnan tuloksessa jokainen maksimituloksesta (100) puuttuva piste tuo lisäaikaa 20 s. Etäisyyden arvioinnissa kilpailijan aikaan lisättiin 5 sekuntia jokaista arvioinnin virhemetriä kohti.

Sää oli pilvipoutainen. Maastokilpailuun osallistui 12 henkilöä, joista yksi nainen. Lisäksi osaan kilpailulajeista osallistui 8 toimitsijat mukaan lukien. Siis tapahtumassa oli mukana kaikkiaan 20 henkilöä. Kilpailunjohtajana toimi Martti Köngäs. Tapani Piippo valvoi ammuntaa yhdessä Harri Peltolan ja Seppo Rajalan kanssa. Juhani Palola ohjasi kilpailijoita etäisyyksien arvioinnissa, keräsi ja tarkisti laput. Martti ohjasi suunnistajia. Juhani ja Harri keräsivät ja kirjasivat tulokset läppärille.

Tapahtuman lopuksi kokoonnuttiin kisakeskukseen Hepokönkään kahvioon palkintojen jakoon. Martti jakoi sarjojen parhaille reserviläismitalit: kulta, hopea ja pronssi. Lisäksi palkittiin puolankalaistuotteilla (Ärmätin nokkoskarpalopuriste) kunkin osakilpailun paras.

 

31.7.2021 Reserviläistapahtuma Soidinkankaalla

Reserviläistapahtuma järjestettiin lauantaina 31.7.2021 klo 10-13 Soidinkankaan ampumaradalla. Tapahtuman  johtaja ja suunnittelija oli Tapani Piippo. Ammuntojen valvojina olivat lisäksi Heikki ja Erkki Väisänen. Kalevi Kohvakka järjesti koko tapahtuman ajan tarjoilua. Hän grillasi hiillosmakkaraa ja kahvia oli tarjolla. Sää oli mitä miellyttävin, pilvistä ja lämpötila alle 20 astetta. Tapahtumaan osallistui 12 henkilöä.

Toimintakilpailu

Tapahtumassa kilpailtiin kymmenellä rastilla. Ammuttiin rynnäkkökiväärillä, pistoolilla ja pienoiskiväärillä 10 laukausta kullakin. Arvioitiin etäisyyttä ja käveltyä matkaa. Heitettiin tikkaa ja ”käsigranaatteja”. Arvioitiin kahden rautaesineen painoa (massaa). Arvioitiin iskun pituuden aikaa eli kuinka pitkä aika on 60 s. Vastattiin tietovisan 10 kysymykseen. Tikanheiton yhteydessä heitettiin vielä lypsinkumeja maitotonkkaan. Jokainen osuma sisälle tonkkaan toi pisteen lisää tikanheiton tulokseen!

Tapahtumassa koettiin yllätys, kun johtaja kutsui osallistujat kokoon ja antoi käskyn: ”Seuratkaa”. Hän vei meidät ensin ampumaradan portille ja sitten tietä pitkin mutkan taakse, osoitti keppiä ja sanoi: ”Kuinka pitkän matkan kävelimme portilta tähän pisteeseen?” Vaikka miehiä suututti, kun tehtävän luonnetta ei osattu ennakoida, tunnelma oli leppoisa.

Lopuksi kokoonnuttiin tarkistamaan tulokset ja laskettiin pisteet. Tuloslistat olivat jaossa osallistujille samana iltana.

Jos et ollut mukana tapahtumassa, voit tulostaa kysymykset tästä. Vastaukset löydät täältä!
 

Kerhon kevätkokous

pidettiin maanantaina 10.5.2021 klo 18.00 Auditoriossa.

Kokoukseen osallistui 11 kerhon jäsentä. Hyväksyttiin vuoden 2020 toimintakertomus sekä tilit ja tilinpäätös.
Valittiin toimijat kaatuneiden muistopäivän 16.5. kunniakäyntiin sankarihaudoilla.
Toivottiin, että reserviupseerit osallistuvat mahdollisuuksien mukaan Maaottelumarssin 1941 muistomarssiin ajalla 4. – 25.5.2021.
Ohjeet löytyvät RUL:n sivuilta.
Suunniteltiin ensi kesälle ammuntatapahtumia.

Sääntömääräinen yhdistetty kevät- ja syyskokous

pidettiin tiistaina 17.11.2020 klo 18.00 Kunnanvirastolla.

Kokouksen alussa kerhon puheenjohtaja ojensi Risto Kärnälle RUL:n hopeisen ansiomitalin, Heikki Väyryselle RUL:n pronssisen ansiomitalin, Juhani Palolalle vuoden reserviupseeri 2019 Kainuu -laatan ja 50 vuotta täyttäneelle Markku Väyryselle puukon kerhon lahjana.

Kokoukseen osallistui 11 kerhon jäsentä. Valittiin hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kuusi jäsentä vuodelle 2021. Valinnat näkyvät viereisellä palstalla.

Jäsenmaksu hyväksyttiin 33€. Siinä on korotusta 2 €, koska liittomaksu nousee 2 €. Toimintasuunnitelma ja taloussuunnitelma vuodelle 2021 pysyi entisenlaisena. Jäsentiedotteet vuoden 2021 tapahtumista lähetetään jäsenille sähköpostitse.

Päätettiin toteuttaa entiseen malliin itsenäisyyspäivän kunnianosoitus sankarihaudoilla su 6.12.2020. Koska jouluaaton hartaus pidetään Huosiusniemen hautausmaalla, niin kunniavartio toteutetaan jouluaamun jumalanpalveluksen yhteydessä pe 25.12.2020 klo 7.30 - 9.00.

1.7.2020 Reserviläistapahtuma Soidinkankaalla

Reserviläistapahtuma järjestettiin keskiviikkona 1.7.2020 klo 15-18 Soidinkankaan ampumaradalla. Tapahtuman johtaja ja pääsuunnittelija oli Tapani Piippo. Apuna ja ammuntojen valvojina hänellä olivat Kalevi Kohvakka, Antti Ervasti, Heikki Väisänen ja Raimo Heikkinen. Sää oli epävakainen, sadekuuroja tuli ja meni. Onneksi välillä oli poutaa niin, että saimme tapahtuman toteutettua. Tapahtumaan osallistui 10 reserviupseeria ja 6 reserviläistä, yhteensä 16 henkeä.

Toimintakilpailu

Tapahtumassa kilpailtiin kahdeksalla rastilla. Ammuttiin rynnäkkökiväärillä, pistoolilla ja pienoiskiväärillä 10 laukausta kullakin. Arvioitiin etäisyyttä ja painoa, heitettiin tikkaa ja ”käsigranaatteja”, vastattiin tietovisan 12 kysymykseen. Tunnelma oli leppoisa. Koronavirus aiheutti muutoksia entisiin käytäntöihin. Nyt ei tarjottu mehua, kahvia eikä makkaraa. Eikä jääty yhteisesti tarkistamaan vastauksia. Tapani keräsi vastaus- ja tulospaperit kotonaan tarkastusta ja pisteytystä varten. Palkintojakaan ei nyt jaettu. Suorituslistat olivat jaossa seuraavana aamuna.

Jos et ollut mukana tapahtumassa, voit tulostaa kysymykset tästä. Vastaukset löydät täältä!
 

 

Päivitä jäsentietosi helposti

Maanpuolustusrekisteri on Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton ja Maanpuolustuskiltojen liiton yhteinen jäsenrekisteri.

Jäsenrekisterin eAsiointipalvelussa voit mm. päivittää omia henkilötietojasi, tarkastella jäsenyyksiäsi ja luottamustehtäviäsi sekä tulostaa jäsenmaksulaskusi. Myös ampuma- tai senioriturvan hankinta on mahdollista eAsioinnin kautta.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla eAsiointiin käyttäjätunnus on jäsennumerosi ja salasana on kotipaikkasi postinumero. Palveluun pääset tästä.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla, niin sähkö- kuin paperipostikin tulee perille moitteettomasti!

 

   

 

Tiedotteet